3 Şubat 2011 Perşembe

Pınar Labne Ocak Ayı Meşhuru Oldum



Pınar Labne'nin facebook'ta yaptığı yarışma sonucunda ocak ayında top 10 listesine girdim.

Jüri değerlendirmesi sonucunda tarifim Ocak Ayı meşhurlarından biri oldu.

Çok yakında Pınar Labne kutularında tarifimi ve resmimi göreceksiniz :)



PINAR LABNELİ MİNİK KÖSTEBEK PASTA

MALZEMELER:
-3  adet yumurta
-1 su bardağı Pınar Süt
-1/2 su bardağı sıvıyağ
-1/2 su bardağı su
-3 yemek kaşığı kakao
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-1,5 su bardağı şeker
-2,5-3 su bardağı un
-Limon kabuğu rendesi

KREMA İÇİN:
-Pınar Labne 200 g
-1 litre Pınar Süt
-4 yemek kaşığı un
-4 yemek kaşığı nişasta
-5 yemek kaşığı şeker
-1 paket vanilya

YAPILIŞI:
Yumurtaları şeker ile iyice çırpın. Su, süt, sıvıyağ ve kakaoyu ilave edin.
Vanilya, tarçın, kabartma tozu, limon kabuğu rendesini ekleyin. Koyuca bir karışım elde edene kadar unu azar azar ilave edin. Yayvan bir kalıba karışımı yayın.
Önceden ısıtılmış fırında orta derecede (170 C) 20 dk kadar pişirin. Kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
Kreması için; süt, şeker, nişastayı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan alınca vanilyayı ve Pınar Labne’yi ilave edin ve karıştırın. Soğuyunca buzdolabına kaldırın, yarım saat kadar bekletin. Pişen kek soğuyunca bardak veya yuvarlak kalıp ile kesin.
Keklerin üstüne kaşıkla kremayı paylaştırın. Üstüne artan ve elinizle ufaladığınız kek kırıntılarını serpiştirin.

Sizlerde Pınar Labne'li özgün tariflerinizi Pınar Labne facebook sayfasına yükleyin

Şubat ayı meşhurlarından biri olma şansını yakalayın.

2 yorum:

Hande dedi ki...

tebrikler:)
ayy çok ilginç.. markete gidip paketlerde kendini göreceksin..saklarsın hatıra olarak:)
tarifi not aldım hemen;)

Ayşe dedi ki...

Teşekkür ederim.
Evet güzel bir hatıra olacak.
Tarifimi yapınca yorumlarını bekliyorum :)