5 Ocak 2010 Salı

Pilav Üstü Kekikli Tavuk




Malzemeler
3 adet tavuk but
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kekik
2 kase pirinç
tuz
limon suyu
sıvıyağ


Yapılışı
Tavukları güzelce yıkayıp tencereye koyun.Üzerini geçecek şekilde su ekleyip haşlayın.Haşlanan tavukları kemiklerinden ayırıp küçük parçalara bölün.Tavuklara salça,kekik ve tuz ekleyip harmanlayın.Çok az yağ koyduğunuz tepsiye dizin ve fırında kızartın.Diğer yandan pirinçleri yıkayıp yağda 2-3 dakika kavurun.3 kase su,1-2 damla limon suyu ve tuzunu ekleyip pişirin.
Servis için kasenin altına tavuğu üzerinede pilavı koyun.Ters çevirip tabağa alın.
Afiyet olsun.
Kekik ve salça karışımı tavuğa harika bir lezzet katıyor.Tabi fırınlanmasınıda unutmayalım.Zaten pilav ve tavuk birarada çoğunlukla yaptığımız bir yemek.Diğer bu sefere bu şekilde denemenizi öneririm.

2 yorum:

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Ohhh akşam yemeği için biçilmiş kaftan..
Ellerine sağlık.

Ayşe dedi ki...

Sağol Sevil.
Bu şekilde gerçektende harika bir akşam yemeği oldu.