Malzemeler
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı Sinangil Karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
Aldığı kadar Sinangil Baklavalık Un
Yarım kilo ceviz
2 kase tozşeker
1 litre su
Yapılışı
Tüm malzemeleri iyice harmanlayıp en son Sinangil baklavalık unu ilave edin.Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde bezeler yapıp açıp.
Açılan yufkanın içerisine dövülmüş cevizi serpin.Yufkayı oklavaya sarıp yuvarlayın.Oklava üzerinde her iki tarfatan yufkayı sıkıştırıp oklavadan ayırın.Yağlanmış tepiye dizin.Tüm bezeler için aynı işlemi yapın.Fırında kızarana kadar pişirin.
Diğer yandan suda şekeri kaynatın.Limon suyunu ilave etmeyi unutmayın.Şerbet sıcak dolanger ılık halde iken şerbetini dökün.
Afiyet olsun.
Memleketimin meşhur tatlısıdır Dolanger.Bayramlarda mutlaka yapılır.Çok sevdiğim bir tatlı.
Sinangil Baklavalık Un ile ilk kez yaptım sonuç harika.
4 yorum:
ayyy bacım canım çekti sabah sabah ellerine sağlık :)
Canın çektiyse yap bacım :)
Güzel oluyor.
Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık arkadaşım. Acaba denesem yapabilir miyim? :Çok zor mudur?
Ne kadar güzel gözüküyor böyle
Yorum Gönder