13 Kasım 2009 Cuma

FIRINDA KARNIYARIK










Malzemeler

1 kilo patlıcan
250 gram kıyma
3 adet domates
3 adet biber
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
3 diş sarımsak
Tuz,karabider
Salça
Su
Sıvıyağ

Yapılışı

Patlıcanları sıvıyağda kızartın. Tavaya yağ ilave edip kızdırın, içine küp küp doğranmış kuru soğanı ilave edip kavurun. Daha sonra kıymayı ekleyerek kavurun. Küçük küçük doğranmış domates, biber, maydanoz ve sarımsağı ilave edin. Patlıcanları boydan boya kesip içini açın. Harcı doldurun. Tepsiye dizin, salçalı su yapıp üzerine dökün. Üzerine isterseniz dilimlenmiş domates ve biber dizin. Fırında pişirin.

Mutlaka denemenizi tavsye ederim.Fırında bir başka güzel oluyor tadı.Hele birde patlıcan güzel seçilmişse yemede yanında yat.

Hiç yorum yok: