23 Kasım 2009 Pazartesi

Sinangil Un İle Peynirli Börek













Malzemeler
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 yumurta
1-2 damla limon suyu
Aldığı kadar Sinangil Börek Unu
1 paket margarin
Nişasta

Harcı için
1 kase beyaz penir
Yarım demet maydanoz

Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırarak bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde 40 adet beze yapın. 20 tanesini tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarına nişasta koyun. Sonra hepsini birden tepsi boyutuna göre bir yufka olacak şekilde açın. Tepsiye koyup peynir ve maydanoz harcı ilave edin. Diğer 20 bezeyi de aynı şekilde yapın. Harcın üzerine kapatın. Hazırlanan böreği dilimleyin. Üzerine 1 paket margarin eritip dökün. Sıcak fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Denemenizi mutlaka isterim.Misafirlerime ikram ettim ve kimse evde hamurunu açtığıma inanmadı.Herkes hazır yufka ile yaptığımı zannetti.Onlara sırrımı söyledim Sinangil börek unu ile yaptığımı.Çok lezzetli oldu hanımlar...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

HEVESLI GERCEKTEN COK GUZEL GORUNUYOR BOREKLIK UNU BENDE KULLANDIM SIZINDE DEDIGINIZ GIBI SONUC MUKKEMMEL VE SASIRTICI OLUYOR BEN BIRAZ KASAR LORU DA ILAVE EDEREK YAPTIM GUZEL OLUYOR

Ayşe dedi ki...

Unlar gerçekten güzel Bizi hayal kırıklığına uğratmadı.